Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö
Tavoitteemme

Kirkkonummen Säästöpankkisäätiön tavoitteena on säästäväisyyden edistäminen ja kotiseudun tukeminen. Tämän lisäksi säätiön tavoitteena on ylläpitää säästöpankkitoiminnan perinteitä tukemalla sitä edistävää työtä ja tutkimusta. Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla taloudellista tukea esim. kulttuurin, nuorisotyön, urheilun ja kotiseututyön toimijoille toiminta-alueellaan.2009 säätiö aloitti ison, jatkuvan kulttuurihistoriallisen pelastusoperaation Kirkkonummella. Säätiö osti ja kunnosti yksi Kirkkonummen helmistä: Wohls Gård. Työ, Wohls Gård Ab/Oy:n kautta, on vuosien varrella sisältänyt mm. päärakennuksen täydellisen restauroinnin, muotopuutarhan entisöiminen 1840-luvun kartan pohjalta, viljamakasiinin kunnostus ja viime vuosien suurprojekti: Wohls Stall.
Tässä pitkäjänteisessä työssä vaalitaan sekä luontoarvoja että kulttuurihistoriaa. Tarjoamme elämyksiä laajalle yleisölle, oli sitten kyse konserteista, näyttelyistä tai asiakkaiden omista juhlista tai konferenseistä. Tervetuloa ja kuvittele mitä kaikkea pihan vanhimmat tammet ovat nähneet, kohta 300 vuoden aikana!  
 

Apurahat, stipendit
Apuraha annetaan pääsääntöisesti projektiavustuksina organisaatioille tai yhteisöille hakuajan puitteissa ja jakaminen keskittyy syksyyn.

Avustuksia ei myönnetä jo toteutuneille projekteille, ammatti-tai puoluepoliittisille järjestöille, vakinaiselle päivähoito-tai koulutoiminnalle (esim. luokkaretket tai leirikoulut) tai opiskelua varten(opintotukena). Yksityishenkilöille avustus voidaan myöntää enintään kahden vuoden välein.

Tuen tai avustuksen saaja sitoutuu selvittämään miten varoja on käytetty, sekä pyydettäessä tekemään asiasta taloudellisen selvityksen.

Hakumenettely

Hakemuksia otetaan vastaan vuosittain, 1.9-15.10.

Hakeminen tehdään elektronisella lomakkeella (kts ohjeet alla).
Huom! Kirkkonummen Säästöpankkisäätiölle riittää sähköinen hakemus. Saatte lähettää paperiversion sen lisäksi, mutta ei ole pakollista.

Saadusta tukirahasta ja sen käytöstä on annettava selvitys.

Tee hakemus tässä

Ohjeet

Selvitys apurahan käytöstä

Meistä sanottua
Taustaa

Kirkkonummen Säästöpankkisäätiö perustettiin vuonna 1993 kun Aktia Säästöpankki muutettiin säästöpankkiosakeyhtiöksi. Samalla perustettiin 20 säätiötä suomenruotsalaisilla alueilla, missä säästöpankki oli toiminut. Säästöpankkisäätiöt saivat perustamisen yhteydessä Aktia Säästöpankki Oyj:n osakkeita ja muodostivat silloin Aktia Oyj:n suurimman osakkeenomistajaryhmän.

Säätiöiden päättävät elimet ovat valtuuskunta ja hallitus. Valtuutetut Kirkkonummen Säästöpankkisäätiössä ja sen omistamassa Wohls Gård Ab/Oy hallituksen jäsenet eivät saa vuosi- tai kokouskorvausta vapaaehtoistyöstään.

Yhteystiedot
Hallituksen puheenjohtaja

Jerker Hedman

Valtuuskunnan puheenjohtaja
Ulf Kjerin

Säätiön asiamies ja Wohls Gårdin toiminnanjohtaja
Håkan Näsman
Wohls Gård
Volsintie 605 B 
02400 Kirkkonummi 

P. 050-3589582
hakan.nasman(ät)wohlsgard.fi

 

Säätiön apurahat

Hakemuksia otetaan vastaan sähköisesti vuosittain, 1.9-15.10.
Katso ohjeet.
Tee hakemus tässä.